Het 5 Stappenplan van Topbelettering:

1. U komt bij ons of wij komen bij u langs.
2. Gezamenlijk overleggen we de ideen en wensen die er zijn over de belettering.
3. Wij maken vrijblijvend een voorbeeld en een passende offerte.
4. Het voorbeeld wordt besproken en eventueel aangepast tot u tevreden bent met het eindresultaat.
5. Wij gaan over tot het beletteren van het object.

Hoe kan ik bestanden aanleveren bij Topbelettering? Digitaal (=voorkeur)
Veel klanten hebben de middelen en de mensen om zelf digitale bestanden aan te leveren. Vaak wordt op basis van de bestaande huisstijl zelf een ontwerp gemaakt. Het verwerken van dergelijke bestanden is bij Topbelettering in een groot aantal gevallen geen enkel probleem. Veel bestanden (Windows of Macintosh) zijn te converteren. Tijdens dit converteren worden deze bestanden indien mogelijk geschikt gemaakt voor het plotten. Een te plotten object werkt met vector lijnen terwijl veel andere teken- of ontwerpprogramma’s met lagen (layers) werken. Een plotter kan helaas geen lagen plotten in tegenstelling tot een printer. Vandaar dat wij de lagen om moeten zetten in lijnen (vectoren). Gelukkig zijn tegenwoordig steeds meer programma's vector-georienteerd. In programma's als Adobe Illustrator, PageMaker, CorelDRAW, WordPerfect, Word etc. is vaak een mogelijkheden tot bestandsuitwisseling met onze plotsystemen. Let echter op bij het aanleveren van bestanden aan ons dat u het aanlevert in EPS of AI formaat. Het standaard uitwisselingsformaat is EPS (Encapsulated PostScript). Dit formaat is geschikt voor logo's, teksten etc. zolang er maar geen z.g. bitmaps (bijv. foto's) in verwerkt zijn.

In vrijwel ieder professioneel programma is een functie Exporteren beschikbaar. Om uw logo geschikt te maken voor verwerking bij Topbelettering selecteert u het logo waarna u het exporteert. Tijdens de procedure voor het exporteren wordt gevraagd in welk formaat u het wilt exporteren. Op dit moment kiest u steeds het formaat EPS. Hierna vraagt men om een bestandsnaam, maak deze nooit langer als 8 karakters zonder spaties! (bijvoorbeeld TEST3.EPS) dit om problemen bij wat oudere applicaties te vermijden. Kies ook voor de optie Tekst converteren naar curves en als een versie gekozen moet worden altijd 88 of EPS Plaatsbaar.

Lettertypes
Wilt u in de originele opmaak of bestanden nog wat laten veranderen vermeld dan altijd de gebruikte lettertypes (fonts). Gebruik altijd True Type (Windows) of Type-1 (Adobe, Macintosh) lettertypes. Ook dit heeft weer te maken met het plotten van de letters. De plot kwaliteit van bovengenoemde lettertypes is veel beter als van andere lettertypes. Contouren worden mooi strak ook bij groot formaat letters.

Digitale Media
Digitaal materiaal kunt u, vaak afhankelijk van de grootte van het bestand, op vele manieren bij ons aanleveren:

1 Diskette HD (maximaal 1,44 Mb DOS geformatteerd)
2 CD-ROM (maximaal 700 Mb, DOS of Mac, bij voorkeur hybride-uitvoering
3 E-mail (als bijlage, maximaal 5 Mb i.v.m. snelheid van datatransmissie)

Wij werken op dit moment alleen met Windows applicaties. Wanneer u een Mac bestand aanlevert, kan dit meer tijd in beslag nemen om dit te verwerken.

Gedrukt of copy proof origineel
Een goede, scherpe afdruk van een logo of lijntekening (maximaal A4-formaat) kunnen wij voor u (onder voorbehoud) digitaliseren. Met films (o.a. t.b.v. drukwerk kunnen we helaas niets mee, vraag uw drukker dan om een z.g. copyproof).
LET OP:

- vermeld altijd uw (bedrijfs)naam en bestandsnaam op het medium
- vermeld bij goedkopere media (diskettes etc.) of u deze na gebruik retour wilt.